house of dragon
Adaptációk

House of the Dragon – minden idők legnézettebb HBO premierje

Augusztus 21-én került adásba a Targaryen házzal foglalkozó széria, a House of Dragon, ami nagyjából 200 évvel játszódik a Trónok harca történései előtt. Az első résszel máris sikerült behúzni egy rekordot: minden idők legsikeresebb premierje lett az HBO csatorna történetében.

Várható volt, hogy az HBO legújabb sorozata nagyon fog robbanni, de talán erre még a csatornánál sem számítottak. A House of Dragon első része, a The Heirs of the Dragon ugyanis közel 10 millió nézőt ültetett a képernyők elé. És hogy ez mennyiben meglepő a Trónok harca előzménysorozataként? Valószínűleg nem túlzottan. Érdekes tény azonban, hogy a maga idejében (2011-ben) a Trónok harca első részét 4.2 millióan nézték.

Kíváncsi lennék, hogy a hatalmas különbség mennyiben köszönhető a hype-nak, a Trónok harca és a sárkányok szeretetének, vagy éppen annak, hogy az elmúlt 11 évben sokkal nagyobb közönség számára elérhető már az HBO platform, mint volt korábban. Elég ha csak arra gondolunk, hogy hazánkban is nemrég lett elérhető az HBO Go, majd az HBO Max.

Az HBO tartalmi vezetője, Casey Bloys a következőt nyilatkozta: “Csodás volt látni tegnap este a több millió Trónok harca rajongó visszatérését Westeros világába. A House of Dragon kiemelkedően tehetséges szereplőgárdával és háttérmunkásokkal rendelkedik, akik szívüket-lelküket kiteszi a show sikerének érdekében és abszolút el vagyunk ragadtatva a pozitív fogadtatástól. Alig várjuk, hogy megoszthassuk a nézőkkel, mi mindent tartogat még számukra George, Ryan és Miguel az évad hátralévő részében.

Ha szívesen néznél további képeket a House of the Dragon galériájából, akkor kattints IDE!

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: IGN, Variety

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük