A szolgálólány meséje
Adaptációk

A szolgálólány meséje – előzetes érkezett az ötödik évadhoz

Kevesebb, mint egy hónapot kell már csak várnunk a fantasztikus Margaret Atwood regényéből készült sorozat, A szolgálólány meséje ötödik évadára, ami szeptember 14-én jön el hozzánk. A sorozat abszolút kinőtte magát a könyvből, önálló életre kelt, hozva ugyanazt a zsenialitást, ami Atwoodtól megszoktunk. A Hulu végre kiadott egy előzetest is az évadhoz, amiről még nem tudjuk, hogy az utolsó lesz-e.

A szolgálólány meséje anno megmutatta nekünk, hogyan is kell adaptálnit úgy, hogy a sorozat tökéletesen kiegészítse a könyvet, sőt adjon hozzá egy olyan extrát is, amit megérdemel. Jelen esetben rengeteget tett a dologhoz, hogy Atwood maga is közreműködött a sorozat elkészítésében, és a színészgárda is parádésan lett összeválogatva. A karakterek láthatóan lubickolnak a szerepeikben, hatalmas kedvencemmé vált Elisabeth Moss, Joseph Fiennes és Yvonne Strahovski is, és persze egy rakat mellékszereplőt játszó színész is.

A sorozat számtalan díjat zsebelt be mostanáig, az IMDB filmes portál szerint 82 megnyert díj kötődik hozzá és 267 jelölés. Hazavitte többek között a kiváló drámáknak járó díjat, a legjobb főszereplő díját, a legjobb mellékszerepő díját, de büszkélkedhet a legjobb vendégszereplőnek járó díjjal is.

De nézzük is, mire számíthatunk A szolgálólány meséjének ötödik évadában,:

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: Vanityfair,

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük