witcher térkép
Cikkek,  Irodalom

Lengyel diákok ultra részletes Witcher térképet készítettek

A Varsói Egyetem diákjai gondoltak egy nagyot, és megalkották a Witcher világának zseniálisan részletes és akkurátus térképét. Végigkövethetjük Geralt kalandozásait egészen Kaer Morhentől, Skelligéig és még tovább is.

A térképekkel hosszú évekig abszolút hadilábon álltam (köszi, iskolai földrajz oktatás) és valójában állok mind a mai napig, de őszintén tudom értékelni, amikor egy könyv történetéhez az első vagy az utolsó oldalakon kapok egyet. Egyszerűen arról van szó, hogy sokkal könnyebb nyomon követni, merre járnak a karakterek, megfigyelhetőek a távolságok bizonyos színterek között, de nagyon hasznos lehet ahhoz is, ha csak egyszerűen szeretnél jobb atmoszférát az adott sztorihoz.

Bár sosem gondoltam, hogy ezt a mondatot valaha is le fogom írni, de van pár emlékezetes térkép az életemben. Természetesen ezek egyike Tolkien univerzumához kapcsolódik, de a Trónok harcánál is fontos volt, és ha a hasznosságra gondolok, akkor a Metró 2033-nál abszolút szükséges is volt, hogy lássam, a moszkvai metró melyik állomásán járunk éppen, ráadásul a szimbólumok rengeteg extra információt is átadtak. Ja, és ne hagyjam ki Zsold Péter Gregor Man-trilógiájához kapcsolódót sem, mert az is csodás.

Visszatérve Sapkowski világára, nagyon örülök, hogy éppen lengyel diákok alkották meg ezt a csodás térképet, ami első pillantásra bármelyik valós kontinens is lehetne: határvonalaival, területi megnevezéseivel, városaival, domborzatával, tengereivel, remek nagyíthatóságával. Hasznos, de legalább is érdekes lehet mind az olvasóknak, mind a Netflixes sorozat, mind a játék szerelmeseinek.

És persze ne maradjon le a lényeg sem: itt tudok bogarászni a térképen!

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 

Forrás: IGN
A kiemelt kép forrása: 4K wallpapers

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük