elektronikus állam
Adaptációk

Megkezdődött az Eletronikus állam forgatása

A Russo testvérek filmje az azonos című grafikus történet, az Elektronikus állam feldolgozása, amit Simon Stålenhag jegyez és várhatóan a Netflixen lesz majd látható a nem túl távoli jövőben. A szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Millie Bobby-Brown, Chris Pratt, Michelle Yeoh, Stanley Tucci, Brian Cox, Jason Alexander, és Jenny Slate.

Az Eelktronikus állam egy kiváló atmoszférával rendelkező történet, ami hatásos grafikákkal és erős világépítessel operál. Amilyen nehezen kezdtem el olvasni, olyan nagy hatást gyakorolt rám. Ezért is örültem – bár kicsit félve, amikor megláttam -, hogy film készül belőle.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a film mennyire követi majd hűen a könyv cselekményét. Azonban azt megerősítették, hogy retro-futurisztikus beállításokkal dolgoznak majd, és a fókuszban egy elárvult tinédzser lesz, aki a testvérét keresi, hosszú útján egy különös robot kíséri majd. Szemkápráztató vizualitás és izgalmas, nosztalgikus történetmesélést ígérnek. Mit mondhatnék azon kívül, hogy: úgy legyen!

Még nagyon korai stádiumban vagyunk ahhoz, hogy premier dátumról lehessen beszélni, de inkább inkább várok sokat, csak egy igazán jó és élvezhető filmet adjanak ki a kezük közül.

Imádom, hogy a grafikák megtalálhatóak az író, Simon Stålenhag hivatalos honlapján, ide kattintva tudjátok végigböngészni őket. Érdemes alaposan megnézni minden rajzot, mert csodásak! És ha szeretnétek a polcotokon tudni, akkor az Agave Könyvek oldalán tudjátok megvásárolni az író további köteteivel egyetemben.


Elektronikus állam

Könyv: Simon Stålenhag: Elektronikus állam
Eredeti cím: The Electric state
Fordító: Molnár Berta Eleonóra
Sorozat: 
Kiadó: Agave Könyvek
Első megjelenés: 2017
Oldalszám: 144
Jellemzők: sci-fi, grafikus történet, posztapokaliptikus

Fülszöveg:

1997-ben egy elszökött tinédzser a sárga játékrobotjával nyugat felé tart egy különös Amerikában. A vidéket hatalmas harci drónok romjai és a hanyatlásnak indult fejlett fogyasztói társadalom szemete szennyezi. Ahogy az autójukkal a kontinens szélére érnek, egy olyan világ tárul eléjük, amiben mintha a civilizáció hosszú küzdelem után megadta volna magát. Miben reménykedhetnek?

A svéd Simon Stalenhag az utóbbi évek egyik legfelkapottabb és legnépszerűbb digitális művésze. Eredeti és különleges látásmódja, a sci-fi eszköztárával tervezett képei meghódították az egész világot. Az Elektronikus államban Amerikát mutatja be úgy, ahogy még nem láttuk. Hollywood jelenleg több történetének a megfilmesítésén is dolgozik.

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 

Forrás: Collider
Kiemelt kép forrása: Simon Stålenhag hivatalos oldala

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük