pantheon
Adaptációk

Pantheon előzetes – itt az első trailer a Ken Liu novelláiból készült sorozathoz

A science fiction sorozatok újra fénykorukat élik, hatalmas tömegek imádták az Arcane, a Last Man on Earth mozgóképes világát, hogy a Love, Death, Robots rettentő kreatív koncepciójáról már ne is beszéljünk. Mostsanában kezdtek el visszatérni az életembe a filmek és a sorozatok, még pontosabban az adaptációk, így nagyon örültem, amikor megláttam, hogy hamarosan érkezik egy Ken Liu novelláira épülő sorozat, a Pantheon.

Az AMC+ és HIDIVE szériája szeptember 1-jén debütál majd, mindjárt két résszel (a teljes évad nyolc részes lesz), magáról a sorozatról pedig a következőket mondták a csatornánál: a Pantheon Ken Liu díjnyertes novellagyűjteményén alapuló az animációs sorozat, középpontban egy bántalmazott, iskolai abúzusnak kitett tinédzser lánnyal, aki egy ismeretlentől kap váratlanul online segítséget. Relatíve hamar kiderül, hogy az idegen nagyon is ismerős, a nemrégiben elhunyt édesapja, David jelenik meg különös módon az online térben és tér vissza, még ha csupán testetlen valójában is a családja életébe. A tudatát egy kísérlet során feltöltötték a felhőbe, ezzel egy új létforma első egyedévé válik: a feltöltött tudat, vagy más néven Uploaded Intelligence (UI), amivel újfajta világháború kezdődhet.

Az alapjául szolgáló novelláskötet nálunk is megjelent: Az istenekkel nem lehet végezni címmel, amit körülbelül másfél éve olvastam, és nagyon szerettem olvasni, ráadásul rengeteg gondolkodnivalót adott akkor és most is. Nem csak azért tudott közel férkőzni hozzám, mert imádom a poszthumanizmus/transzhumanizmus témakörét, hanem mert úgy éreztem, a gondolatmenetei is hozzám szólnak. A Pantheon első látásre egy kellemes, kilencvenes évek képi világával megalkotott sorozatnak tűnik, rengeteg akcióval, virtuális terekkel, filozófiai kérdésekkel. A körmeimet valószínűleg nem rágom le miatta a premierig, de kíváncsian várom, hogy az előzetes utáni kellemes meglepetés kitart-e majd az első két rész végéig.

Jelenleg az első négy rész címe ismert:
  1. Pantheon
  2. Cycles
  3. Reign of Winter
  4. The Gods Will Not Be Chained

Katie Chang és Daniel Dae Kim mellett a kövekező színészek adják még a hangjukat a sorozathoz: Paul Dano, Aaron Eckhart, Rosemarie DeWitt, Chris Diamantopoulos, Raza Jeffrey, Ron Livingston, Taylor Schilling, Scoot McNairy, Maude Apatow, William Hurt (ez volt az utolsó szerepe), Corey Stoll, Anika Noni Rose, Michael Kelly, és még sokan mások.

Ha szívesen néznél további képeket a Pantheon galériájából, akkor kattints IDE!

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: IGN

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük